Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

απορρίπτουν τις αλλαγές στα εργασιακά




Γ. Βρούτσης: Η προσπάθεια συνεχίζεται

16/10/2012 | 19:18Τελευταία Ενημέρωση: 19:24 16/10/2012


Οι αντιδράσεις για τις διαπραγματεύσεις

Η προσπάθεια συνεχίζεται, δεν υπάρχει εμπλοκή, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποχώρησε από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, όπου όπως είπε, έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες και θα συνεχίσει σε λίγη ώρα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση γίνεται στη Βουλή στον απόηχο της νέας διακοπής των διαπραγματεύσεων, με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να απορρίπτουν τις αλλαγές στα εργασιακά.

Στη σύσκεψη μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Νωρίτερα, μετά την αποχώρηση της τρίμερους από το υπουργείο Οικονομικών, όπου διεξάγονταν οι διαπραγματεύσεις, στελέχη του υπουργείου Εργασίας έκαναν λόγο για πλήρη ασυμφωνία με την τρόικα.


Όπως είπε στέλεχος του υπουργείου εργασίας «εμείς θέλαμε να συνεχίσουμε, αυτοί όμως έφυγαν ...».


Οι επικεφαλής της τριμερούς ενημέρωσαν με τηλεδιάσκεψη τους προϊσταμένους τους.


Βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις αποτελεί το θέμα των τριετιών.


Ο Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ επικαλείται το νόμο του μνημονίου και την πράξη υπουργικού συμβουλίου για τα εργασιακά που ακολούθησε, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την κατάργηση των τριετιών.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κύριοι Μαζούχ και Μορς που εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή πλευρά των δανειστών, επισήμαναν στον Τόμσεν, ότι αυτό αποτελεί μια παρατραβηγμένη ερμηνεία του μνημονίου και διαφώνησαν μαζί του.


Ωστόσο η ελληνική πλευρά δηλώνει ότι στο μνημόνιο ψηφίσθηκε η θεσμοθέτηση ελάχιστου ύψους μισθού από την κυβέρνηση και από την πράξη υπουργικού συμβουλίου το πάγωμα των ωριμάνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου