Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συνέχεια οδοιπορικού στο Γέρακα Λακωνίας..

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής για τον  Γέρακα Λακωνίας!
Αποχαιρετώντας το Κυπαρίσσι  ανηφορίζοντας τις στροφές , συνεχίσαμε να φωτογραφίζουμε το πανέμορφο γραφικό τοπίο  του παραλιακού χωριού!
Ο Αύγουστος  είναι ο μήνας που ωριμάζει η Ρίγανη   και δεν χάνουμε την ευκαιρία …η ομάδα ,να ξαμοληθούμε στις παρυφές του δρόμου ,να την τρυγήσουμε  φτιάχνοντας δεμάτια… για τις σαλάτες του Χειμώνα!!
Η μυρωδιά της μας  συνοδεύει στην διάρκεια της επιστροφής.

Μερική  άποψη προς Ζάρακα









Ξένοι τουρίστες  απολαμβάνουν τη Θέα...



















Στη διασταύρωση γι το Ζάρακα  στρίβουμε αριστερά το δρόμο για την Μονεμβάσια, όπου λίγο πιο πριν  θα συναντήσουμε τον Γέρακα Λακωνίας. Ενδιάμεσο χωριό της  αναφερόμενης  διαδρομής, είναι η Ρηχειά.
Ορεινό χωριουδάκι που φημίζεται για τα περίφημα κοψίδια ,τις γαρδούμπες, τα χοιρινά αλλά κυρίως το «Παϊδάκι της σχάρας.»
Αφού  στρωθήκαμε στον ίσκιο κάποιας  Μουριάς μίας  ταβερνούλας… απολαύσαμε την
Επιλογή του  καταπληκτικού, ποικίλου εδέσματος με συνοδεία τοπικού οίνου… κλπ ορεκτικών.. φρεσκοτηγανισμένα ,από το διπλανό μποστάνι…!!!
Αφου ξεκουραστήκαμε  συνεχίσαμε την πορεία…. Και μετά από λίγα χιλιόμετρα μπήκαμε στο Γέρακα.











Στα πρώτα βήματα που κάνεις σε παίρνει η μυρωδιά του ψημένου Χταποδιού που ροδοψήνεται  στο κάρβουνο… αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στο ψαροχώρι που θα ικανοποιήσει κάθε γαστριμαργική σου επιθυμία.




Ανάμεσα στα πολυτελή πλωτά ιδιωτικά σκάφη, προσαράζουν και τα φορτωμένα Ψαροκάικα με τους γραφικούς ψαράδες να ξεψαρώνουν… από τα δίχτυα το λαχταριστό Ασήμι….!!!

Eκεί βρήκα και τον Μπάρμπα   Τάσο συνάδελφο  Ψαρά   από την Κούλουρη …. Με το Τρεχαντήρι  του να προσπαθεί   καθαρίσει  τα «Μανωμένα» και να  να  ξεμπλοκάρει  ανάμεσά τους δύο μισόκιλες Σκορπίνες.









το Καφεδάκι...απαραίτητο...!!!


 Πατήστε τον κέρσορα  πάνω σε κάθε φωτο....και απολαύστε...  "τα όμορφα"










Ξαποσταίνω στη ...γνώση της...Παράδοσης...!!!










Παραδοσιακή Αυλή...στο Γέρακα...Λακωνίας


Στο επόμενο....Θέμα  μας ....Κάμπινγκ ...στα Τρίνησσα...Λακωνίας....!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου